Rakkaudesta villasukkiin ja bloggaamiseen

maanantai 31. elokuuta 2015

Pienen tytön junasukat


Lasten serkku sai tytön kuukausi sitten, ja lupauduin tekemään pienelle prinsessalle villasukat. Kävin tänään viemässä sukat saajalleen, ja olisi pienen keskosena syntyneen tytön molemmat jalat mahtuneet yhteen sukkaan vaikka kuinka luulin tekeväni pienet sukat. Mutta nopeastihan se vauvan jalka kasvaa. Kyläilyreissun päätteeksi otin haasteen vastaan tehdä todella pienet villasukat. Ehkä oman tyttären Baby Björn on tähän tarkoitukseen sopiva mallinukke. 

Ohje junasukkiin:
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 3,0mm

Luo 40s. Neulo 12 krs 2o 2n -joustinta. Sen jälkeen neulo 4krs nurin, 4krs oikein, 4krs nurin ja taas 12krs 2o 2n -joustinta. Niiden jälkeen vielä 4krs nurin, 4krs oikein, 4krs nurin ja 12krs joustinta. Sen jälkeen tee kantapää puikoilla 1 ja 4. Neulo 3,5cm sileää neuletta (oikeella oikein ja nurjalla nurin) ja nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka. Tämän jälkeen kantapohjan kavennukset niin että keskelle jää 8 silmukkaa. 
Kantalapun jälkeen poimi lapun molemmilta sivuilta 6 silmukkka ja jatka neulomista kaikilla silmukoilla. Tee jalkapöydän päälle kolme ruttua alottamalla ensin 4krs nurin, sitten 4krs oikein, 4krs nurin, 4krs oikein, 4krs nurin ja sen jälkeen nauhakavennukset (puikkojen 1 ja 3 lopussa kaksi silmukkaa oikein yhteen, ja puikkojan 2 ja 4 alussa ylivetokavennus). Kun jäljellä on yhteensä 8s, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. 

Näitä sukkia on aivan ihana tehdä, ja tulevat todella nopeasti valmiiksi. 
Jos lähipiiristä ei löydy vauvoja, joille tehdä pieniä sukkia, monet synnytysosastot ottavat vastaan vauvojen sukkia. Esimerkiksi Facebookissa on ryhmä, jonka kautta kerätään sukkia TAYSiin vauvoille. Haun kautta löytyy ryhmä, ja tarkemmat ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti