Rakkaudesta villasukkiin ja bloggaamiseen

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Pitsisukat I


 Näitä ihania pitsisukkia olen tehnyt vaikka kuinka monet jo, mutta tässä nyt ensimmäinen pari joka päätyy blogiin asti - ohjeen kera totta kai! Sukkamallin virallisesta nimestä ei ole mitään tietoa, miehen serkku opetti tämän ihanan mallin.


Silmukkamäärä tarvii olla viidellä jaollinen. Itse tein 50 silmukkaa, ja jaoin kahdelle puikolle 10 silmukkaa ja kahdelle puikolle 15 silmukkaa. Alkuun resori 1o1n yhteensä 8 kerrosta. Kun oikeat silmukat neuloo kiertäen, silmukasta tulee napakampi ja lopputuloksesta korullisempi. Normaalisti tehden oikeat silmukat leviävät ja näyttävät mielestäni epäsiisteiltä.
 

Resorin  jälkeen aloitetaan varsinaisen sukan teko. Neulotaan 4o1n. Toista samaa neljän kerroksen ajan.  Tämän jälkeen tulee kuviokerros. Langankierto, ylivetokavennus, kaksi silmukkaa yhteen, langankierto ja yksi silmukka nurin. Toista tätä koko kerroksen ajan. Sen jälkeen taas jatka normaalisti 4o1n neljän kerroksen ajan. 


Varren viimeisen kuviokerroksen jälkeen tein vielä kaksi kerrosta 4o1n ja kavensin viimeisellä kerroksella 4 silmukkaa. Tämän jälkeen aloitin normaalisti kantapään teon. Kantapään jälkeen jatkoin kuvion tekoa jalkapöydän päälle ja muuten aina-oikein tehden samalla ihan normaalit kavennukset. Kuvion molemmin puolin tulee nurjat silmukat. 

Viimeisen kuvion jälkeen vielä yksi kerros 4o1n, ja sen jälkeen kärkikavennukset. 

Yksivärisellä langalla tästä tulee aivan ihanat sukat. Tässä Novitan 7-veljestä lanka, luonnonvalkoisena. Kokeilin myös Novitan raitalangasta, mutta siitä tuli enemmän sekasotkua kuin  nättiä pitsiä.

10 kommenttia:

 1. Saanko kääntää kuvion ruotsiksi ja jakaa? <3 Terveisin Birgitta Westerberg

  VastaaPoista
 2. Millä puikoilla nämä 15 ssilmukkaa on?

  VastaaPoista
 3. Fontti on vaikeasti luettavaa. Muuten kaunis malli.☺

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta 2018💖
  Kiitos kauniista mallista kuin myös ohjeen kera!
  Näin nopealle kutoja lle tuli alussa virheitä, mutta harjoitus tekee mestarin.
  Lumisia terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi virheet. On tarkoitus 15 silmukka ja 10 silmukkaa. On sama millä puukolla ne on, kun kuvio menee oikein.
   Kantapään kohdalla jaat silmukat 12 ja 12puikolle. Sopiva koko ohuella lankankalle 2.5-3 puikolle. En kaventant ollenkaan. Muuten tein ohjeen mukaan! Anteeksi kun vastasin puolestasi.

   Poista
  2. Anteeksi virheet. On tarkoitus 15 silmukka ja 10 silmukkaa. On sama millä puukolla ne on, kun kuvio menee oikein.
   Kantapään kohdalla jaat silmukat 12 ja 12puikolle. Sopiva koko ohuella lankankalle 2.5-3 puikolle. En kaventant ollenkaan. Muuten tein ohjeen mukaan! Anteeksi kun vastasin puolestasi.

   Poista
 5. Vastaan sun puolesta! Ei ole väliin missä puukolla on 150 ja 100. Kunhan saat kuvion sopimaan kudoettaessa. Katso sit tarkkaan silmukat kun aloitat kantapään. Minusta lapsensukkaan kantapää, noin kolme vuotta12x12. On sopiva. 2.5 -3 puukolla. Jos jalusta jatkoo ohjeeseen. Kysy häneltä hän auttaa kyllä.
  . ). On toi iiksitoista

  VastaaPoista