Rakkaudesta villasukkiin ja bloggaamiseen

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Viking-langasta sukat ihan itselle


Kerrankin itselle jotain, nimittäin nämä aivan ihanat villasukat. Monen monta kertaa olen aloittanut jotain kaunista sukkaa nimenomaan ajatuksena tehdä siitä itselle sukat, mutta aina ne on joku muu halunnut. Olen ne sitten antanut ja ajatellut, että teen joskus myöhemmin uudet samanlaiset itselle.

Näitä olen nyt tarkoin varjellut ja pidän todellakin vain itselläni :) Olen niin ihastunut tähän ruttumalliin. Aloitin jo työkaverille yksivärisiä ruttusukkia, ja pari muutakin ideaa on ketkä voisivat tällaisista sukista tykätä. Ja olipa tämä sukkamalli niin ihana, että naapurin rouva postilaatikollakin tiedusteli ohjetta.

Itse löysin ohjeen Lankahelvetti - blogista ja liitänkin sen suoraan tähän.

Luo 48 silmukkaa. Neulo joustinneuletta n. 10 kerrosta. Sitten neulo oikeaa 12 krs. 

Ruttu tehdään näin: 
Nosta työn takaa samasta kohtaa 9 kerrosta alempaa silmukat ja neulo ne oikein yhteen puikolla olevan silmukan kanssa. Tee näin puikon 6 ensimmäisen silmukan kanssa (tätä silmukkamäärää voi soveltaa, aina puolet puikosta neulotaan yhteen poimittujen kanssa) ja neulo loput puikon silmukat normaalisti oikein. Sitten neulotaan taas 12 krs. ja tehdään ruttu puikon 6 viimeisellä silmukalla, jolloin rutuista tulee nättejä ja ne asettuvat kauniisti. Toista näitä kahta mallikertaa niin kauan kuin haluttu ruttumäärä/varrenpituus on hyvä.

Tee vielä muutama kerros oikein (tai joustinneuletta) ja tee loppusukka ihan normaaliin tapaan!


Eli nyt vaan kaikki ahkerasti ruttuilemaan!

2 kommenttia: